Vanaf €49,00 GEEN verzendkosten. Bij iedere bestelling een GRATIS thee proefzakje. Vandaag besteld = binnen 2 werkdagen verzonden.

Spaghetti

Gepubliceerd op 18 mei 2023 om 11:49

Spaghetti met een heerlijke rode saus met geweldige kruiden

Maak jij je rode saus altijd zelf bij de spaghetti? Zo niet, dan na vandaag zeker wel! Zo moeilijk is het namelijk niet. En ik weet zeker, dat als je eenmaal de boodschappen weet van de gebruikte kruiden, dat je spaghetti ook nooit meer hetzelfde zal smaken als voorheen.

De kruiden die ik gebruik in het maken van de saus zijn:

  • Rozemarijn
  • Tijm
  • Basilicum
  • Oregano

Daarnaast gebruik ik ook nog ui en knoflook. Beetje peper en zout en tomaten/bolognese saus.

Benieuwd wat de gebruikte kruiden je kunnen vertellen? Lees dan maar gauw verder!

Rozemarijn

Is verwarmend en opwekkend. Ze stimuleert en geeft je nieuwe levenskracht. Je gevoeligheid wordt niet langer onderdrukt door je wilskracht.

Zo stond Rozemarijn bij de Grieken en Romeinen ook bekend als symbool voor liefde, vriendschap, trouw en het "niet vergeten'". Het plantje werd ook gebruikt bij huwelijksrituelen. In de oudheid werd rozemarijn gebruikt als krans op een huwelijk.

Men gaf bijvoorbeeld vroeger rozemarijntakjes aan geliefden die op reis vertrokken. Takjes opgraven zorgden er dan weer voor dat de overledenen niet zouden worden vergeten.

Tijm

Je eigen ruimte in kunnen nemen. Tijm geeft letterlijk het gevoel van meer ruimte te hebben en helpt bij spanningen. Tijm bekrachtigt en pept op in tijden van vermoeidheid en lusteloze gevoelens. Tijm staat symbool voor liefde en elegantie.

In het oude Griekenland werd tijm gebruikt als rookoffer voor de liefdesgodin Aphrodite.

Vrouwen maakten zich aantrekkelijk door takjes tijm in het haar te doen. En de adellijke dames uit de Middeleeuwen gaven hun ridders een takje tijm mee als symbool voor moed en kracht.

Daarnaast brengt Tijm je verruiming als je zorgen of verdriet hebt. Ze geeft je een innerlijke oppepper als je het even niet ziet zitten.

Basilicum

Brengt vrede in huis en het verlaagt negatieve invloeden. Helpt het gevoel van eigenwaarde te herstellen. en het helpt om hert evenwicht te vinden tussen denken en voelen.

Basilicum staat ook voor rijkdom en om angst te overwinnen.

De basilicum is een inheems Indiaans kruid. Veel Indische familie houden een (heilige) basilicumplant in hun huis en omringen hem met grote zorg. Van de houtachtige stengels van de plant worden vaak kralen gemaakt om te gebruiken als meditatiesnoer of rozenkrans.

Oregano

Staat voor liefde, bescherming, verdrijft negatieve vibraties, genezing , geluk, gezondheid, geld en rijkdom.

Gebruikt als bescherming van slechte en vreemde invloeden in de woon- en slaapkamer. Leeg hier en daar een zakje met gedroogde oregano.

Oregano staat ook voor loslaten. "Ik ben flexibel in mijn opvattingen en richt me op nieuwe patronen en positieve gehechtheden".


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.